Wellnessen bij SenseCity Breda

Vorige week ging ik met mijn moeder een ochtendje wellnessen in Breda. Vlak aan de rand van het centrum, in mijn favoriete straatje: de Ginnekenweg. Daar zit namelijk SenseCity. Een wellnesscentrum. Ik vertel er je alles over, misschien brengt het je wel op een idee voor Moederdag ?

Ik ben niet zo’n type voor de sauna en vind het al snel viezig. Maar ik houd wel van gezichtsbehandelingen, massages en ontspanning. En dat vind je bij SenseCity. Perfect voor mij dus. En voor mijn moeder. Want we ondergingen lekker een duo behandeling. Aan de buitenkant zou je het niet zeggen, maar binnen word je echt verrast hoe mooi het is. Het is een verborgen pareltje.

Floaten
Ik ging voor het eerst in mijn leven floaten. Ik zag het vaker voorbij komen op social media maar ik had werkelijk geen idee wat het was. Het is een soort badkuip in de vorm van een ei, de Floategg. Dit bad vult zich met warm water (eigen lichaamstemperatuur) en 500 kilo epsom zout. Dat is een soort zout dat heel veel magnesium bevat. En magnesium is zo’n beetje goed voor alles. Tegen stress, goed voor je hormoonhuishouding en vermindert spier- en gewrichtspijn.

De Floategg staat in een mooie (prikkelarme) ruimte. De gekleurde lichten en vogeltjesgeluiden in het bad brengen je al snel in de relaxed mood. Je ligt er trouwens naakt in. Maar dat maakt niks uit, want je ligt toch alleen in een afgesloten ruimte. Na 10 minuten gaan zowel de lichten als geluiden uit en kun je totally relaxen. Dankzij het zout blijf je drijven op het water. Je kunt het ei helemaal dicht doen of een stukje open laten. Ik koos voor dat laatste omdat ik bang was dat ik een beetje claustrofobisch zou worden.

Het drijven gaat vanzelf. De kunst is even om te kijken hoe je je nek het beste kunt houden. Je krijgt een kussentje, dat helpt. Maar je bent geneigd om je hoofd omhoog te houden. En dat moet je juist niet doen. Zodra je dat kunstje doorhebt en waar je je handen gaat laten, kom je in totale ontspanning. Heerlijk! Ik viel niet in slaap maar was wel lekker weggedoezeld (op ’n Rotterdams). Ik had de uitgebreide sessie van 75 minuten. Als je voor het eerst gaat floaten heb je die tijd ook echt nodig. Je kan bijvoorbeeld ook 30 minuten floaten, maar dat vind ik persoonlijk vrij kort.

Het fijne is dat je daarna lekker kunt douchen met fijne producten en je kunt optutten in de verzorgingsruimte. Alles is aanwezig. Daarna kun je dus weer verzorgd naar buiten en ziet niemand aan je dat je net lekker gebadderd hebt. Behalve dat je er uitgeslapen uitziet. Want 1 uur floaten staat gelijk aan 4 tot 5 uur slaap! En je voelt je daadwerkelijk lekker uitgerust.

Cryo21
Terwijl ik lag te relaxen in dat heerlijke ei onderging mijn moeder een gelaatsbehandeling. Het cryo21 apparaat kan zowel voor je lichaam als gezicht. Waar het bij je lichaam vooral gericht is op vetverwijdering en aanpak van cellulitis, draait het bij je gezicht om versteviging. Mijn moeder koos voor de behandeling voor het gezicht.

De cryo21 is een apparaat wat de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleert en de rimpels minder diep maakt. Het apparaat kent 4 standen (afhankelijk van de diepte van de rimpels) en is tussen de 0 en 6 graden. Het apparaatje gaat over je gezicht en sluist de aangebrachte crème in je huid. De kou van het apparaat stimuleert de aanmaak van collageen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Dit is wat mijn mama ervan vond: “Het is heel koud op je gezicht, even schrik je daarvan. Maar al snel went dat en merk je dat je huid gelift wordt en strakker aanvoelt.”  Na één behandeling zie je dus al resultaat, maar het beste resultaat bereik je in kuurverband (4 weken lang, 1 keer per week).

Beautyangel
De Beautyangel is een collageenbank. Waar de cryo21 vooral koud is, is de Beautyangel vrij warm. Je neemt plaats in de stoel en 20 minuten lang doet de bank zijn werk op je gezicht, hals en handen. De Beautyangel wordt geadviseerd in combinatie met de cryo21. De Beautyangel stimuleert namelijk ook de aanmaak van collageen. Dus je hebt dubbel effect. Door de warmte gaat de werking nog dieper.

“Het is echt heerlijk, net alsof je onder de zonnebank gaat maar dan is het niet schadelijk voor je”, aldus mijn moeder. Na afloop van beide beautytreatments ervaarde zij dat haar huid erg zacht was en er goed uit zag. Mooi glad, alsof je een intensieve schoonheidsbehandeling hebt gehad.

Ontspanningsmassage
Tot slot onderging mijn moeder nog een ontspanningsmassage. Dat ze volledig ontspannen was, bleek wel toen ze totaal niet doorhad dat ik binnenstapte om even een foto te maken. Mijn moeder was echt heel enthousiast over de massage: “Wat deed de masseuse het goed! Ze is erg rustig en masseert heel fijn. Niet te hard, maar juist heel ontspannen. Ik viel helemaal in slaap!”

Na deze heerlijke wellnessochtend namen we nog een lekkere koffie met suikervrij SUE taartje en was het tijd om te shoppen en lunchen op de Ginnekenweg en omgeving. Het zonnetje scheen ook nog eens dus het was ‘a perfect day’!

Moederdagarrangement
Misschien een leuk idee om ook eens samen met jouw moeder te doen? Speciaal voor Moederdag heeft SenseCity een arrangement samengesteld. Zo kun jij bijvoorbeeld ook een keer een dagdeel wellnessen met je moeder. Gelijk een leuk idee om kado te geven voor Moederdag (12 mei). Klik hier voor meer informatie over het arrangement.

Neem zeker eens een kijkje op de website van SenseCity want je kunt er terecht voor zoveel soorten massages, workshops, yoga-lessen et cetera. Zie je gelijk op de foto’s hoe mooi het er is!

Deel deze blog: