Klaar met ontgiften; een schoon lijf!

Ruim 3 kilo lichter, geen opgeblazen gevoel meer of last van mijn darmen, fitter en bewuster van wat ik in mijn mond stop. Dat leverde 11 dagen ontgiften mij op. Ik had dolgraag willen zeggen dat ik na het ontgiften een stralende huid en glanzender haar heb, maar ik moet hoognodig naar de kapper dus ’t is een doffe boel op mijn hoofd en door de hormonen zit ik onder de pukkels. Maar, anders voelde ik mij vast en zeker net Sylvie Meis ?

11 dagen lang volgde ik het Cleanse & Revitalise programma van Laviesage. Het was pittig, dat geef ik toe. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Op een kleine misser na -wijn en hapjes op zaterdagavond- hield ik mij aan het programma. De cleansefase was het moeilijkst. Dat kwam aan op forse discipline en goed volgen van de begeleidende handleiding en recepten. De laatste dagen van de kuur is de revitalisefase, die bereid je lichaam weer voor op het opnemen van zwaardere voeding. Dan mag je bijvoorbeeld biogardeyoghurt, speltbrood en vis.

Om mij heen merkte ik dat mensen toch wel nieuwsgierig waren naar mijn ontgiftingskuur. “Waarom doe je het? Wat levert het je nou op? Mag je dan alleen maar shakes?” Verbaast waren ze dan ook als ik zei dat ontgiften niet alleen gaat om het afvallen, maar juist om je lichamelijk beter te voelen. Bovendien verraste het hen dat ik nog zoveel groente en fruit mocht eten en de kuur geen uithongering met poedershakes bleek. Ik heb dan ook heel veel ‘voorlichting’ gegeven afgelopen weken en recepten uitgewisseld. Stiekem wil iedereen toch wel gezonder leven.

“En daarna? Dan ga je je vol vreten?”, vroeg mijn moeder. Na 11 dagen snakte ik naar koffie. Die stond op nummer 1. En een gebakje, die MOEST ik ook. Maar ik merk dat het vele water drinken, minder suikers en brood, en veel meer fruit en groente eten mij wel bevalt. Je lichaam is de motor waar alles op draait. Daar moet je gewoon goed voor zorgen. Ook al ben ik er inmiddels achter dat gezond eten veel boodschappen, geld en tijd kost. Dat weegt niet op tegen het belang van een gezond lichaam. Ik zet ’t voort!

De komende maand moet ik nog een voedingssupplement slikken. Het is een pre-en probioticum met 7-bacterieculturen. Het ondersteunt je immuunsysteem, verbetert de darmflora en zorgt daarmee voor een betere spijsvertering. Daarmee blijft de najaarsgriep hopelijk nog even bij mij weg.

Twee keer per jaar ontgiften is een aanrader. Doe het niet zonder begeleiding. Ga bijvoorbeeld net als ik voor de kuur van Laviesage. Kies wel een rustige periode voor jezelf. Je moet er echt even de tijd voor nemen om alle recepten klaar te maken, de vele producten in huis halen en zo min mogelijk verleidingen (etentjes en andere gezellige uitstapjes) hebben. Ik kan het, dus jij toch ook?!

foto: Lifehack.org

Deel deze blog: