Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen

Annic van Wonderen, eigenaar en oprichter van Annicvw.com (voorheen Ilovefashionnews.com), gaf vorige week een Masterclass Ondernemen bij de Styleschool Bydanie. Ik was erbij!

Overdreven gedreven
Eerder al las ik het boek van Annic en schreef er een review over. In haar boek kwam ze positief, professioneel, zelfverzekerd en kordaat over. Het grappige is; in het echt is ze net zo! Jaloersmakende eigenschappen. Naar eigen zeggen is ze ‘overdreven gedreven’. En ja, na haar live story geloof ik dat zeker.

Doelen stellen
Annic was klip en klaar over als je iets in het leven wilt bereiken. “Formuleer kort en bondig een persoonlijk en een zakelijk doel en verkondig dat aan iedereen. Als je het uitspreekt, wordt het ook haalbaar. En door het uit te spreken, ga je er ook in geloven”. Ze daagde ons dan ook uit ons doel direct te formuleren, meetbaar. Nou mensen, daar gaat ie dan: Mijn doel is om uitgenodigd te worden voor Paris Fashion Week in het najaar. Het liefst bij Chanel…..

….Je kunt erom lachen, maar dat weerhoudt mij er niet van. Volgens Annic moet ik niet luisteren naar mensen die beren op de weg zien en mij vooral niet laten tegenhouden. Dus nu heb ik ‘alleen nog’ een plan van aanpak en hulp van jou nodig! Heb jij connecties bij de Paris Fashion Week? Laat ze mijn doel weten 🙂

Kijk, dit doe ik goed. Netwerken is namelijk ook een manier om er te komen! Het is één van de vele tips & tricks van Annic. Super inspirerende tips voor een succesvolle carrière als personal shopper of styliste. Vooral tips op het gebied van PR & marketing. Zichtbaar zijn op social media is namelijk heel belangrijk. Ludieke acties, het delen van successen, jezelf verkopen en laten zien waarin jij onderscheidend en vernieuwend bent. En online netwerken, of ‘online flirten’ zoals Annic het ook wel noemt.

Alles kan, wat jij wil
Drie uur lang hing ik aan haar lippen. Wat kan die inspirerend vertellen! Super knap. Met een instelling van ‘Alles kan, wat jij wilt’, is ze er zelf duidelijk gekomen. Niet als styliste, personal shopper, freelancer of eigenaar van een modesite. Dat heeft ze namelijk allemaal ook nog gedaan. Haar passie ligt bij ondernemen, bij het geven van masterclasses.

Ga ervoor!
Ze sloot haar ‘sessie’ af met een belangrijke boodschap: “Doe wat jij leuk vindt, waar jij blij van wordt en wordt daar succesvol in. Ga ervoor, ontdek je talenten en concentreer je op de dingen die je wel goed kan. Dingen die goed bij jou passen. Zie geen beren op de weg”.

 

Deel deze blog: